Fransa Gezisinde Neler Yapmalı?

Fransada gezilecek yerler

Fransa’ya ilk adımınızı attığınızdan itibaren sizi büyük bir medeniyet bekliyor. Parfümün yaratıldığı bu topraklarda havanın muazzam kokusu sizi oldukça etkileyebilir. Tüm şehri saran demiryolları Batı Avrupa’nın en gelişmişi olarak bilinir.

“Eiffel Tower” ile tüm dünyaya ün salan bu devlet her yıl binlerce turisti misafir ediyor. Fransa vizesi yâda Schengen vizesi almanız durumunda sizde bu olaylara canlı şahit olabilirsiniz. İnsana verilen değerin çok yüksek olduğu bu topraklarda gelişmiş bir medeniyet olduğu izlenimini almamanızın imkânı yok. Fransa seyahatinize başlamadan önce bu topraklarda görülmesi gereken birkaç yeri buradan öğrenebilirsiniz.

Fransa'ya Gidilince Görülmesi Gereken Yerler

Eiffel Tower

Bütün dünya ülkelerinden Fransa’nın sembolü olan bu kuleyi kesinlikle görmelisiniz. Yılda yaklaşık 6 milyon turist bu demir kuleyi görmek için Fransa’ya ziyarette bulunuyor.

Notre Dame Katedrali, Paris

Dünyaca ünlü bir katedral olan, Fransız mimarisini anlatan en güzel örneklerden biridir. Katedralin bakımsızlığından dolayı yıkılmaya çalışılmıştır. Victor Hugo, halkın ilgisini çekmek için bir kitap yazmış ve bu katedrali tüm dünyaya tanıtmıştır.

Louvre Müzesi, Paris

Fransa’nın ilk devlet müzesi olma özelliği taşıyan bu mekân, dünyaca ünlü Mona Lisa tablosu da bu müzede sergilenmektedir. Bununla birlikte birçok önemli eserde bu müzede sergilenmektedir. Bu müzenin tamamını gezmek çok uzun süreler almaktadır. Bu müzeyi ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Versay Sarayı

Zamanında kral, kraliçe, prens ve prenseslerin yaşadığı bu saray günümüzde müze olarak kullanılmaktadır. Etrafında bulunan restoranlarında yemek yiyip gün boyunca sarayın içini ve dışını gezebilirsiniz.

Normandiya Bayeux Plajları

Fransa vizesi aldığınız zaman görmeniz gereken yerlerden biride bu kuzeyde bulunan plaj. Normandiya kasabasında bulunan Bayeux katedrali ve orada sergilenen tapestry ile ün kazanan bu güzel mekân, eski tarihi bir sahil olduğu için burada tarihi bir gezi planlayabilirsiniz.

Şanzelize, Paris

Fransa vizesini aldıktan sonra alışveriş için belki de dünyaca ünlü bu caddeye adım atmak isteyebilirsiniz, dünyaca ünlü markaların mağazalarının bulunduğu bu cadde restoran ve kafelerle çevrili bir cadde olarak bilinmektedir.