Bulgaristan'da Görülmesi Gereken Yerler

MS 681’den günümüze kadar gelmiş olan bu devlet 13 Temmuz 1878 tarihinde imzalanan Berlin Anlaşması'yla Osmanlı devletine bağlı olarak kalacak ancak Hıristiyan bir vali tarafından yönetilmesi kararı bağlanmıştır. İkinci meşrutiyetin ilanının ardından 6 Eylül 1908’de Bulgaristan tamamen bağımsız bir devlet haline gelmiştir.

Bulgaristan’da Görülmesi Gereken Yerler;

  1. Rila Manastırı: Günümüzde kilise olarak kullanılan bu tarihi mekân Bulgaristan’da en büyük ve en çok bilinen Doğu Ortodoks manastırıdır.
  2. Bolona Kilisesi: Sofya’da bulunan bu kilise Vitoşa dağı eteklerinde yer almaktadır. 1979’da UNESCO tarafından dünya mirasına alınmıştır.
  3. Aleksandr Nevski Katedrali: Başkent Sofya’da bulunan Bulgar Ortodoks katedrali olarak geçer. Neo Bizans mimarisiyle yapılmıştır.
  4. Saint Sofia Church: Bulgaristan’da bulunan tarihi anıt.
  5. Belogradchik Rocks: Bulgaristan’da bulunan tarihi mağara olarak bilinmektedir.
  6. Kara Camii: 1528 tarihinde Kanuni Sultan Süleyman tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan, Türk kültürünü yansıtan bu camii 1903 yılında kiliseye çevrilmiştir. Bulgaristan’a gidildiğinde tarihimizin izlerinin kaldığı nadir noktalardandır.
  7. Baba Vida: Bu tarihi kale Bulgaristan’ın Vidin şehrinde bulunduğu bilinmektedir. Halka şu anda kapalı konumda bulunmaktadır.Dış mimarisi de oldukça etkileyicidir.
  8. National Gallery for Foreign Art: Bulgaristanın Sofia kentinde bulunan başka bir tarihi mekân olarak bilinmektedir. Günümüzde sanat müzesi olarak kullanılmaktadır. Sanatla yüzyıllarca ilgilenilen bu topraklarda görülmesi gerek mekânlardan bir diğeridir.
  9. Madara Süvarisi: Kitabelerin yer aldığı bu tarihi mekân 814 yılında yapımına başlanmış üzerinde Grekçe olarak yazılı olan kitabeler bulunmaktadır.
  10. Russian Church: Sofya da bulunan bir diğer tarihi kilise olarak bilinir, küçük bir kilise olan Russian Church mimari yapısıyla etkileyici bir görünüme sahiptir.