Bulgaristan Öğrenci (Eğitim için) Oturum İzni

BG’ de Öğrenci olduğunuzdan dolayı hak ettiğiniz Bulgaristan Öğrenci Oturum İzni Vizesi Başvurusu için gerekli olan evrak listesi aşağıdaki gibidir:

  1. Pasaport - en az 2 yıl geçerli.
  1. Biometrik fotoğraf - 2 adet 35 x 45 mm ölçülerinde son 3 ay içerisinde çekilmiş.
  1. Bulgaristan Öğrenci Oturum İzni Vizesi başvurusunda bulunabilmeniz için BG’ de okula kayıt olduğunuzu ispatlamanız gerekir. Bulgaristan’ da kabul edildiğiniz okuldan alınmış kaşeli imzalı Okul Kabul Belgesi (Удостоверение).
  1. Bulgaristan Öğrenci Oturum İzni Vizesi için Bulgaristan'da okuyacağınız okula bağlı olan yurttan alınmış Yurt Kayıt Belgesi. Evde kalacak iseniz:
  • Kalacağınız evin tapusu veya kira kontratı,
  1. Bulgaristan Öğrenci Oturum İzni Vizesi için vize başvurusunda bulunan kişi 18 yaşından gün almamış ise. Anne, Babadan TC Noter onaylı Muvafakat Name.
  1. Adliyelerden alınmış Adli Sicil Kaydı Sorgulaması Sonucu. Apostilli
  1. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği. Nüfus Müdürlüğü'nden alınmış. Kaşeli, imzalı.
  1. Bulgaristan Öğrenci Oturum İzni Vizesi için gerekli olan Taahhütname:
  • Bulgaristan Öğrenci Oturum İzni Vizesi için başvuruda bulunacak çocuğun ebeveynlerinden birinin çocuklarının Bulgaristan’ da okuduğu süre boyunca tüm bakım ve masraflarının kendisi tarafından karşılanacağını belirten Noter onaylı Taahhütname.
  1. Taahhütte bulunan ebeveynin vadesiz hesabına ait son üç ay Banka Hesap Ekstresi.
  1. Seyahat Sağlık Sigortası 30 000 € teminatlı, 181 Gün geçerli olması gerekiyor.

Bulgaristan Öğrenci Oturum İzni Vizesi için gerekli olan Bulgaristan Vize Başvuru Formu ve Vize İşlem Takip belgelerinin doldurulması ve diğer konularda profesyonel hizmet almak istiyorsanız:

BİZİ ARAYIN: 

  • Bg Öğrenci Oturum İzni Vizesi harcı,
  • Bulgaristan Konsolosluk harcı,
  • Randevu işlemleri,
  • Danışmanlık hizmet bedeli ücretlerini içerir.

Önemli Notlar:

Bulgaristan Öğrenci Oturum İzni Vizesi başvurusunda bulunabilmeniz için Evrakların orijinalleri ve aslı gibi Noterden tasdiklenmiş şekilde iki nüsha şeklinde teslim edilmeli.

Bulgaristan Öğrenci Oturum İzni Vizesi nedir?

  • Bulgaristan Öğrenci Oturum Vizesi, Oturum kartı alma hakkına sahip olduğunuzu gösteren bir D tipi Vizedir.

Bulgaristan Öğrenci Oturum İzni Vizesi hangi haklara sahip olur?

  • BG’ de öğrenci olma hakkına isnaden Bulgaristan Öğrenci Oturum Vizesi ile BG Kimlik Kartı olan Liçna Kartayı almaya hak kazanırsınız.
  • BG’ de öğrenci olma hakkına isnaden Bulgaristan Öğrenci Oturum Vizesi alan öğrenci BG’ de okuyacağı okulun bulunduğu şehrin Polis Merkezi – Yabancılar Şubesine giderek, Konsolosluğun verdiği orijinal evraklar ile Bulgar Kimlik Kartı olan Liçna Kartayı almak üzere başvuruda bulunabilirsiniz.
  • Bulgar kimlik kartı olan Liçna Kartayı – başvuru yaptığınız Polis Merkezi Yabancılar Şubesinden (Migratsiya) 10 iş günü içerisinde alabilirsiniz.

Bulgarca bilmiyoruz, bütün bu işlemleri Bulgaristan’da yaparken bize yardımcı olacak birisine ihtiyacımız olacak diyorsanız:

BİZİ ARAYIN: 

BG Öğrenci Oturum Vizesi ile ilgili tüm sorularınızın doğru cevapları için müşteri temsilcilerimize danışabilirsiniz.