Yunanistan Vizesi

Yunanistan vize

Yunanistan, 26 Mart 2000’de Schengen Anlaşmasını imzalayarak Schengen ülkeleri arasına katılmıştır. Bu sayede Schengen vizesi aldığınız zaman Yunanistan dâhil olmak üzere birçok Schengen ülkesine seyahat gerçekleştirebilirsiniz.

Yunanistan Seyahati İçin Schengen Vizesi Nasıl Alınır?

90 gün ve daha az süreler için Schengen Vizesi alınmaktadır. Yunanistan vizesi içinde aynı şartlar ve koşullar geçerlidir. İlk olarak yapmanız gereken Schengen vizesi başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurup imzalamanızdır.

Başvuru formu gerekli yerlere teslim edildikten sonra gerekli belgeler edinilir ve bu süreç bu şekilde devam eder. Sizden istenilen belgeleri eksiksiz bir şekilde konsolosluğa teslim etmeniz gerekmektedir. Eksik evrak beyanında Yunanistan vizesi başvurunuz dikkate alınmayabilir.

Gerekli belgeler için konsolosluklarla ve ya konsolosluk onaylı acentelerle görüşme sağlayabilirsiniz. İşinde uzman olan acenteler, Yunanistan vizesi alma konusunda size yardım sağlayabilirler.

Yunanistan Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Vize başvurunuzu yaptıktan sonra konsolosluklarda oluşan yoğunluğa göre vizenizi alma süreciniz uzayabilir ve ya kısalabilir.

7 ila 30 gün arasında değişen vize alma işlemleri için başvurunuzu gitmeniz gereken tarihten 30 gün önce yapmanız önerilmektedir. Çünkü konsolosluklarda ki yoğunluklardan dolayı vizeniz gitmeniz gereken tarihten sonra çıkabilir ve bu da sizin tatil ve ya iş seyahatiniz için problem olabilir.

Yunanistan’a Vizesiz Seyahat Edebilir Miyim?

Yunanistan seyahatiniz için Schengen vizesi ya da Yunanistan Ulusal vizesi almak zorundasınız. Türkiye Cumhuriyeti Yunanistan ülkesine vize şartını uygulamıyor. Birçok devletle görüşüldüğü gibi Yunanistan ile de yapılan görüşmeler sonucunda Yunanistan, Türkiye’den gelen ziyaretçileri vizesiz hiçbir şekilde kabul etmemektedir.

Son zamanlarda Türkiye’den birçok Suriyeli mülteci kaçak yollarla Yunanistan’a gitmeyi denemiş olsa da çok azı bunu başarabilmiştir. Bu yüzden ‘güvenli’ bir şekilde seyahat etmeniz için Schengen ya da Yunanistan Vizesi (Ulusal Vize D) almanız gerekmektedir.

Yunanistan Vizesi Başvurum Kabul Edilmedi

Vize başvurularının reddedilmesinin birkaç sebebi bulunmaktadır. Bu sorunlar en çok karşılaşılan durumlar olarak görülmektedir.

  1. Eksik evrak beyan etmeniz durumunda başvurunuz kabul edilmeyecektir. Bu konuda yapılan çalışmalarda saptanan durum, üzerinizde kayıtlı olarak bulunan araba, ev vs. bunların tapu ve ruhsat fotokopilerini dahi beyan etmeniz önerilmektedir.
  2.  Vize başvuru ücretini eksik ve ya hiç yatırmamanız durumunda başvurunuz kabul edilmeyecektir. Unutmayın ki bu ücret ‘vize’ ücreti değildir. Sadece başvurunuzun dikkate alınması için konsolosluğa yatırılan bir ücrettir.
  3. Konsolosluklara karşı olan tavırlarınız oldukça önem arz etmektedir. Konsolosluk çalışanlarına karşı saygılı ve üslubunuza özen göstererek davranmalı ve konuşmalısınız. Yunanistan için vize aldığınız zaman orada herhangi bir sorun yaratmayacağınızdan emin olmalıdırlar.
  4. Son olarak sicil kaydınızda her hangi bir suç olması Yunanistan vizesi almanızı engelleyecek başka bir husustur. Sicil kaydınıza işlenmiş bir suç bulunuyorsa vize almanızın önündeki en büyük engel olarak görülmektedir. Bu konuda konsolosluklar ile iletişime geçebilir ve ya acentelerden yardım alabilirsiniz.

Yunanistan’da Uzun Süreli Kalmak İçin Ne Yapılmalı?

Seyahat süreniz 90 günü aşmayacaksa Schengen vizesi başvurusu yapmalısınız. Seyahat süreniz 90 günden fazla olacaksa Yunanistan Ulusal vize başvurusu yapmanız gerekmektedir. Ulusal vize ya da D türü vize olarak da bilinen bu izin türü ‘öğrenci değişim programlarında ve oturma izinlerinde’ sıkça başvurulan vize türü olarak bilinmektedir.

Yunanistan Vizesi Almak Zor Mu?

Yunanistan, son yıllarda yaşadığı mali krizlerden dolayı ülkelerine giriş izni alınması işlemini kolaylaştırmak durumunda kaldılar. Ülkeye gelecek her turistin döviz getirmesi biraz da olsa ekonomiye katkı sağlayacağından ötürü son yıllarda Yunanistan vizesi almak eski yıllara göre daha basite indirgenmiş durumdadır.

Yaşanan bu krizden fazlasıyla etkilenen Yunanistan, ülkeye turist çekmek adına birçok tur şirketleriyle anlaşmış ve ülkeye daha fazla turist gelmesini bu şekilde sağlamaya çalışmıştır. 2014’te yaklaşık 22 milyon turisti ağırlamış olan Yunanistan buradan büyük bir ekonomik gelir sağlamıştır. Her yıl ziyaretçi akınına uğrayan ülkenin 2017 yılında 30 milyon turisti ağırlaması bekleniyor.