İtalya'da Nereye Gitmeli?

İtalya

Yüz binlerce yıl birçok Avrupa medeniyetine ev sahipliği yapmış olan bu topraklar,  Antik Romalılar bu toprakları kendilerine yurt edinmişlerdir. 1957’de imzalanan anlaşma ile Avrupa birliğine katılmış ve kurucu üye olmuşturlar.

Pizzalarıyla ün salan ve Venedik’le bütünleşen İtalya cumhuriyeti her yıl milyonlarca insanın akınına uğruyor.

Sicilya yüz ölçümü ile İtalya’nın en büyük bölgesidir. Merkezi Palermo’dur.

Yaklaşık 65 milyonluk nüfusu ile Avrupa’nın en büyük 4. Ülkesidir. En büyük sanayi kuruluşu olarak bilinen Fiat otomobil markasının sahipleridir aynı zamanda.

İtalya’da görmeniz gereken 9 yer olarak;

Sorrento

Amalfi sahilleri bu ülkenin en popüler ve en beğenilen bölgelerinden biri. Burada otelinizi tutup çevresinde ki adalara ve kasabalara gezinti yapabilirsiniz. Bu kasaba ve adalara kısa sürede ulaşım sağlayabilirsiniz. Limon bahçeleri ile sarılmış bu yer muazzam kokusuyla sizi büyüleyecektir.

Venedik

Venedik, şehrin içinden geçen kanallarla ününe ün katmış bir şehir olarak bilinir. Şehrin içinde bu kanallar vasıtası ile gondolla bütün turistik mekânları ziyaret etme imkânınız bulunmaktadır. Sanat, tarih vb. birçok mekânın bir arada bulunduğu Venedik şehrinin çekiciliğini de arttırıyor.

İtalya’nın en çok ziyaret edilen şehri olan Venedik, âşıkların şehri olarak da bilinir.

Seyahatiniz için üst sıralara koymanız, size tavsiyemizdir. İtalya’ya gidip de Venedik’i görmeden gelmek olmaz.

Milano

Moda’nın başkenti olarak bilinen Milano Moda Haftasına adını veren şehir. Otomotivde de sanayisi burada bulunan, İtalya’nın bu şehri Avrupa’nın bazı şehirlerini mimarisiyle size hatırlatmaktadır. Yapımı tam 500 yıl süren Milano’nun sembolü olan katedral şehrin önemli noktalarından biridir. Alışveriş’te dünyaya yön veren bu şehir görmeniz gereken İtalya’nın sembollerindendir.

Camo Gölü

Sakin ve mavi suları ile bütün ilgiyi üstüne çeken bu göl etrafını saran yeşilliklerle Akdeniz bitki örtüsünü tamamıyla yansıtmaktadır. Doğayla ilginiz fazla ise burayı görmeden gelmeyiniz deriz.

Floransa

Birçok insan tarafından “Gerçek İtalya” adıyla anılan bu şehir, Rönesansın doğduğu şehir olarak da bilinir.Tarih, sanat ve kültür alanında çoğu ülkeyi geride bırakan bu şehir giriş yaptığınız andan itaberen sizi tarihi dokusuyla karşılayacaktır. İtalya’nın en meşhur kiliseleri de bu kentte bulunmaktadır.

Roma

Yıllarca dünyaya başkentlik yapmış olan bu şehir ‘Tarihin Yazıldığı Yer’ olarak da adlandırılabilir. Modernizmin doğduğu bu kent baktığınız her sokakta, evde veya yollarda size bir şeyler anlatacaktır. Roma kentini gezmeniz için günlük biletler alıp üstü açık otobüsle Roma’da bulunan neredeyse bütün turistik mekânları görüp gezme imkanı da bulabilirsiniz.

Siena

Yemeklerle aranız iyiyse görmeniz gereken şehirlerden biridir Siena. İtalya ile anılan ne kadar yemek varsa burada tatma fırsatını bulacaksınız. Turistliğin ötesinde bir yer olarak düşünürsek dünyada yaşanabilecek birkaç şehirden birisi olmayı hak eden bir şehirdir Siena.

Pienza

UNESCO tarafından koruma altına alınmış bu şehir, Rönesans mimarisinin örneği olarak inşa edilmiştir. Dar sokakları, taştan evleri ile güzel bir görüntü vermektedir sizlere.

Carpi

Akdenizin maviliğinin bütün rengini görebileceğiniz İtalya’nın güzelliği ile büyüleyen son şehir olarak burayı gösterebiliriz. Ressamlara ilham veren bu şehir ışıl ışıl sokakları ile kendinizi film starı gibi hissetmeniz oldukça normal karşılanmaktadır.